Δραστηριότητες

test activity 1

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/WebexMeetings_UserInstructions_Teacher.pdf

Θεατρική Αγωγή Α΄ και Β΄τάξη

Το Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education) είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης με καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το Δράμα χρησιμοποιεί τα βασικά στοιχεία του θεάτρου, όμως σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό.Τα παιδιά άλλοτε λειτουργούν ως ηθοποιοί (μπαίνουν σε παιχνίδια ρόλων) και άλλοτε ως θεατές. Ο μαθησιακος στόχος του Δράματος προσκαλεί το μαθητή μέσα από τις κατασκευές και τα παιχνίδια να αντιμετωπίσει υποδυόμενο διάφορους ρόλους, διλήμματα, να πάρει αποφάσεις, να ξεπεράσει το φόβο, να αναπτύξει τα εκφραστικά μέσα, τη φαντασία, τη δημιουργική έκφραση και κατανόηση του εαυτού αλλά και του κόσμου.

Θέμα Δραστηριότητας: Ο φόβος για το άγνωστο και πώς τον αντιμετωπίζω. Ερώτημα: Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας; Πηγή/ Ερέθισμα: Το παραμύθι Μπλε φόβος του Τζο Χέστλαντ σε διασκευή με πιγκουίνους. Προκείμενο: Οι φίλοι μας οι πιγκουίνοι ζουν ήσυχα στην Ανταρκτική δίπλα σε ένα μεγάλο παγόβουνο. Την ημέρα που ετοιμάζονται για τη γιορτή του ψαριού είδαν από το βουνό να ανεβαίνει μαύρος καπνός και φοβήθηκαν πολύ. Τι θα μπορούσε να κρύβεται στο βουνό; Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή “βοήθεια “.Κάποιος κινδυνεύει. Θα μπορέσουν οι πιγκουίνοι να βρουν το θάρρος να πάνε να βοηθήσουν ;

Ρόλος για τα παιδιά: πιγκουίνοι. Η γιορτή του ψαριού/αυτοσχεδιασμός/αναπαράσταση της γιορτής από τους μικρούς πιγκοίνους/παιδιά.

Παπαγαβριήλ Κυριακή